Οι Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη ιδρύθηκαν από το 1980 και υπό νέα διεύθυνση λειτουργούν από το 2021. Ξεκίνησαν με πολλές μεταφράσεις βιβλίων με πρωτότυπους τίτλους από την ισπανική, γαλλική και αγγλική γλώσσα, αλλά συνεργάστηκαν και συνεργάζονται μόνιμα και με Έλληνες συγγραφείς.

Το βασικό αντικείμενο των εκδόσεων είναι καταρχήν έργα Εσωτερικής Φιλοσοφίας. Τι σημαίνει “εσωτερικής”; Είναι η φιλοσοφία εκείνη που απαιτεί  βάθος σκέψης και πολλή έρευνα, προκειμένου να αναδυθεί αυτό που είναι “μέσα”, στον πυρήνα του θέματος που πραγματεύεται.

Τo άλλο βασικό αντικείμενο των Εκδόσεών μας είναι η μελέτη των Αρχαίων Πολιτισμών. Από την αρχαία Αμερική ως την Αίγυπτο και από την Ελλάδα και τη Ρώμη ως τα βάθη της Ανατολής, είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί έχουν να μας προσφέρουν “διαμάντια” γνώσεων, βιωμάτων, φιλοσοφίας, συμβολισμού, αντίληψης του θείου και πολλά άλλα.

Δε λείπουν και τίτλοι που αφορούν αλληγορικά φιλοσοφικά μυθιστορήματα, βιογραφίες, συμβουλές για την καθημερινή ζωή.

Επίσης, με τη σειρά των “mini books”  μας επιδιώκουμε να δώσουμε τις βασικές ιδέες πάνω σε ένα θέμα που μπορεί να αφορά κάθε αναγνώστη.

Tέλος, οι Εκδόσεις μας εκδίδουν τριμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό με το τίτλο “Φιλοσοφική Λίθος“, που μπορείτε να βρείτε στο site. Από εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια πληθώρα άρθρων με φιλοσοφικά, επιστημονικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και καλλιτεχνικά κλπ θέματα.

Συχνά, σε διάφορες πόλεις, διοργανώνουμε παρουσιάσεις βιβλίων και Ομάδες Ανάγνωσης. Πληροφορίες γι’ αυτά μπορείτε να βρείτε στη σελίδα FB και Instagram των Εκδόσεών μας